Nexer Groep Licht Wit

Email: info@Nexer.nl

Security: 24-uurs service - 7 dagen per week

Een infrastructuur waar je op kunt bouwen

IT-infrastructuur

Jouw Digitale Groeipad

Wat is IT-infrastructuur

IT-infrastructuur, of informatietechnologie-infrastructuur, is de gecombineerde set van hardware, software, netwerken, faciliteiten, en alle andere elementen die nodig zijn voor het functioneren, beheren en ondersteunen van informatietechnologie in een organisatie. Het omvat alles, van servers, opslagapparaten, netwerken tot softwareapplicaties, databases, middleware en meer. Een goed ontworpen IT-infrastructuur is essentieel voor het efficiënt uitvoeren van bedrijfsprocessen, het ondersteunen van communicatie en het waarborgen van de beschikbaarheid en beveiliging van gegevens.

Statistieken

IT-infrastructuur

Statistieken zeggen soms meer dan 1000 woorden, hiernaast zie je een aantal keiharde cijfers die het belang van een robuuste infrastructuur duidelijk maakt.

Aantal feiten

Cloudadoptie:
90%
Beveiligingsuitdagingen:
84%
Data-Explosie:
73%
Digitale Transformatie:
79%
Remote Werken:
95%

Jouw Digitale Groeipad

Waarom IT-infrastructuur

IT-infrastructuur is het fundament van moderne bedrijven, waardoor naadloze communicatie en efficiënte gegevensverwerking mogelijk zijn. Het omvat hardware, software, netwerken en opslagfaciliteiten die essentieel zijn voor soepele bedrijfsvoering. Een goed ontworpen IT-infrastructuur verbetert de productiviteit en is de sleutel tot een betrouwbare en veilige digitale werkomgeving. 

Jouw Digitale Groeipad

Voordelen van IT-infrastructuur

Efficiëntie

IT werkt met en voor je, het zorgt ervoor dat werkzaamheden sneller worden afgrond met minder fouten.

Efficiëntie

Versnel processen en minimaliseer fouten met onze geavanceerde IT-infrastructuur, waardoor ruimte ontstaat voor groei en innovatie.
Neem nu contact op

Betrouwbaarheid

Een robuuste infrastructuur zorgt voor constante toegang tot gegevens en minimaliseert downtime

Betrouwbaarheid

Vertrouw op onze robuuste IT-backbone voor constante toegang tot cruciale gegevens, waardoor downtime verleden tijd is.
Neem nu contact op

Flexibiliteit

Schaalbaarheid maakt snelle aanpassing aan veranderende behoeften mogelijk, wat resulteert in meer flexibiliteit en kostenefficiëntie.

Flexibiliteit

Bereid uw bedrijf voor op de toekomst met onze schaalbare oplossingen. Reageer snel op veranderingen, groei moeiteloos en behoud kostenefficiëntie. Ontdek de vrijheid van ongehinderde groei.
Neem nu contact op

Jouw Digitale Groeipad

Hoe werkt IT-infrastructuur

Omvat een breed scala aan technologische elementen die samenwerken om de informatiestroom en digitale processen binnen een organisatie mogelijk te maken. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van hoe het werkt

  1. Hardware: Servers, computers, datacenters, switches, hubs, en routers vormen de fysieke basis voor dataverwerking en -opslag.

  2. Software: Programma’s en besturingssystemen draaien op hardware, inclusief applicatiesoftware (databases, e-mailservers) en systeemsoftware (besturingssystemen, netwerkbeheer).

  3. Netwerken: Communicatiesystemen zoals internet, intranet, en extranet, samen met fysieke componenten (routers, switches, bekabeling), verbinden infrastructuuronderdelen en faciliteren communicatie tussen apparaten.

  4. Dataopslag: Van lokale harde schijven tot oplossingen als SAN en NAS, en moderne cloudopslagdiensten.

  5. Faciliteiten: Fysieke locaties met voorzieningen zoals stroom en koeling, die nodig zijn voor huisvesting en functionaliteit van IT-hardware en -systemen.

  6. Beveiligingssystemen: Zowel fysieke (toegangscontrole tot datacenters) als digitale beveiliging (firewalls, antivirus) beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en cyberdreigingen.

Vrijblijvende kennismaking

Voor advies of een goede kop koffie