Nexer Groep Licht Wit

Email: info@Nexer.nl

Security: 24-uurs service - 7 dagen per week

Bescherming zonder compromissen, ons netwerk, jouw veiligheid

Netwerk Security​

Jouw Digitale Fort

Wat is netwerk security

Netwerk security verwijst naar de maatregelen en procedures die zijn ontworpen om de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van gegevens in een organisatienetwerk (organisatieomgeving) te waarborgen. Het omvat technologieën en strategieën die gericht zijn op het voorkomen van ongeautoriseerde toegang, datalekken en andere cyberdreigingen. Kortom, netwerk security is de bescherming van de digitale infrastructuur van een organisatie tegen mogelijke gevaren, en het speelt een noodzakelijke rol in het veiligstellen van gevoelige informatie en het behouden van operationele betrouwbaarheid. 

Statistieken

Netwerk security

Statistieken zeggen soms meer dan 1000 woorden, hiernaast zie je een aantal keiharde cijfers die het belang van netwerk security duidelijk maakt.

Aantal feiten

Toename van Cyberaanvallen:
71%
Menselijke Factor:
95%
Realiteit van Datalekken:
80%
Groeitrend in Malware:
64%
Evolutie van Bedreigingen:
84%

Jouw Digitale Fort

Waarom netwerk security

Netwerkbeveiliging is van vitaal belang om gegevens en systemen te beschermen tegen cyberdreigingen zoals malware en datalekken. Het waarborgt de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie door middel van maatregelen zoals firewalls en encryptie. Het is een onmisbare investering in de digitale wereld om de impact van mogelijke (te verwachten) aanvallen te minimaliseren.

Jouw Digitale Fort

Voordelen van Netwerk Security

Toegangscontrole

Netwerksecurity beschermt tegen ongeautoriseerde toegang, waardoor informatie en systemen veilig blijven.

Toegangscontrole

Voorkom ongeautoriseerde toegang tot uw informatie en systemen, waardoor uw gegevens veilig blijven en alleen toegankelijk zijn voor de juiste personen
Neem nu contact op

Dataprotectie

Het voorkomt dataverlies door het beheersen van gegevensoverdrachten, waardoor vertrouwelijkheid en integriteit behouden blijven.

Dataprotectie

Beheers gegevensoverdrachten effectief om de vertrouwelijkheid en integriteit van uw gevoelige informatie te waarborgen, waardoor uw data altijd beschermd is.
Neem nu contact op

Bedrijfscontinuïteit

Netwerkbeveiliging minimaliseert cyberbedreigingen en zorgt voor ononderbroken bedrijfsactiviteiten.

Bedrijfscontinuïteit

Minimaliseer cyberbedreigingen om ononderbroken bedrijfsactiviteiten te garanderen. Kies voor zekerheid en blijf altijd operationeel, klaar voor succes, zonder compromissen.
Neem nu contact op

Jouw Digitale Fort

Hoe werkt netwerk security

Netwerkbeveiliging waarborgt de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van gegevens en systemen door verschillende maatregelen en processen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van hoe het werkt: 

  • Firewalls: Creëren een barrière tussen interne en externe netwerken, reguleren het verkeer en voorkomen ongeautoriseerde toegang. 
  • Intrusion Detection Systems (IDS) en Intrusion Prevention Systems (IPS): Monitoren en detecteren verdachte activiteiten, waarbij IPS actief ingrijpt om aanvallen te voorkomen. 
  • Virtual Private Networks (VPN): Versleutelen communicatie over openbare netwerken, waardoor veilige verbindingen ontstaan. 
  • Encryptie: Beveiligt gegevens tijdens overdracht en opslag door ze te versleutelen, zodat alleen geautoriseerde personen ze kunnen begrijpen. 
  • Authenticatie en Autorisatie: Verifiëren gebruikersidentiteit en toekennen van specifieke rechten, met maatregelen zoals sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie. 
  • Beveiligingsupdates en Patches: Regelmatige updates dichten kwetsbaarheden in software en systemen, waardoor het netwerk beschermd blijft tegen bekende lekken (exploits). 

Vrijblijvende kennismaking

Voor advies of een goede kop koffie